Geluk kun je leren

Je wilt jouw geluk én dat van anderen versterken?

Is het dan niet eens tijd om te ontdekken wat je écht gelukkig maakt?

Exploring What Matters

In 8 lessen – Heldere ideeën voor een gelukkig leven

Deze 8 interactieve en inspirerende lessen gaan vooral over het vinden van antwoorden op essentiele levensvragen. Met meer inzicht, bewustzijn, kennis en wijsheid over geluk als positief resultaat, De cursus laat je kennismaken met de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek en eeuwenoude levenswijsheid uit zowel de oosterse als westerse traditie.

✓ Leer alles wat je wilt weten over geluk gefundeerd en bewezen door wetenschappers en de beste experts vanuit o.a. de positieve psychologie, mindfulness, gelukswetenschap en sociale transformatie.
✓ Ontdek de rijkdom van eeuwenoude levenswijsheid.
✓ Vertaal alle inzichten naar concrete acties in het dagelijks leven.

WmdAshaLalai_5744 __FotostudioWierd.jpg

“Gelukkig zijn, hoe moeilijk de uitdagingen in het leven soms

ook zijn, is het meest waardevolle cadeau voor jezelf

en de wereld om je heen.”

~ Asha Lalai

Wat ga je doen

De Action for Happiness cursus ‘Exploring What Matters’ bestaat uit 8 lessen en een werkboek met vragen, inspiratie, feiten, resultaten en referenties.
Iedere les wordt gefaciliteerd door ervaren Course Leaders die het Course Leaders programma succesvol hebben afgerond. Zij nemen je stap voor stap mee langs het bewezen format van korte meditatie, luisteren, dialoog, reflectie en inspiratie.
Na afloop van iedere les word je uitgenodigd om alle inzichten te vertaling tot een concrete actie in het dagelijks leven. Zonder dat er iets moet.

Sessie 1 tot en met 4:

WEEK 1: Wat is echt belangrijk in het leven? Veel dingen zijn belangrijk in het leven, maar hoe moeten we beslissen wat echt belangrijk is voor ons? Deze sessie verkent of een grotere focus op geluk en welzijn beter voor ons allemaal zou kunnen zijn.

WEEK 2: Wat maakt ons eigenlijk gelukkig? Worden we gelukkig van meer geld verdienen? Komt geluk voort uit onze omstandigheden of onze innerlijke houding? En kunnen we leren hoe we gelukkiger kunnen zijn?

WEEK 3: Kunnen we gemoedsrust vinden? Het leven kan erg stressvol zijn. In deze sessie gaan we onderzoeken hoe effectief om te gaan met de ups en downs van het leven en omgaan met tegenslag. Ook gaan we kijken naar een aantal vaardigheden die ons kunnen helpen veerkrachtiger te zijn.

WEEK 4: Hoe moeten we omgaan met anderen? Onze samenleving wordt steeds individualistischer en concurrerend. Is dit de menselijke natuur of zijn we van nature ook altruïstisch? Hoe moeten we ons gedragen ten opzichte van anderen? Kunnen we leren meer compassie te tonen?

Sessie 5 tot en met 8:

WEEK 5: Hoe ontwikkelen we belangrijke relaties? De mensheid is sociaal en we weten dat onze connecties met anderen van vitaal belang zijn. Maar wat heeft echt invloed op onze relaties? Zijn er praktische dingen die we kunnen doen om ze te verbeteren?

WEEK 6: Kunnen we gelukkiger zijn op het werk? Het werk is een groot deel van ons leven, maar velen van ons vinden ons werk stressvol en frustrerend. Boeken gelukkiger organisaties betere resultaten? Wat maakt ons gelukkig op het werk? En wat kunnen we eraan doen?

WEEK 7: Kunnen we gelukkige gemeenschappen bouwen? Wat betekent het om goed samen te leven? Waarom zijn sommige gemeenschappen en samenlevingen veel gelukkiger dan andere? In deze sessie onderzoeken we hoe we gemeenschappen zorgzamer, verbonden en gelukkig kunnen maken.

WEEK 8: Hoe krijgen we een gelukkige wereld? Deze sessie brengt alles wat we hebben behandeld in de voorafgaande weken samen. Het doel is om ieder van ons te inspireren op een manier die bijdraagt aan een gelukkige wereld, niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen.

dalaikopie

“I wholeheartedly support the Exploring What Matters course and hope that many thousands will benefit from it and be inspired to take their own action to create a happier world.”

The Dalai Lama, patron of Action for Happiness

Iets voor jou?

De cursus kan je helpen wanneer je

✓ net als de meeste mensen denkt dat je ergens moet komen om gelukkig te zijn
✓ wél weet dat je juist als je gelukkig en positief bent, meer creativiteit, gezondheid en succes in je leven ervaart maar het lastig vindt om actie te ondernemen om geluk in je denken en handelen te realiseren.
✓ meer uit het leven wilt halen om er meer van te kunnen genieten.
✓ wilt bijdragen aan het versterken van je eigen geluk én het geluk in de<span class=”text_exposed_show”> wereld om je heen, dichtbij en ver weg.
✓ onderdeel wilt zijn van de grootste ‘happiness movement’ in de wereld. Al meer dan 78.000 duizend mensen doen mee.

For a greater number of people

The Action for Happiness course

‘Exploring What Matters’ is één van de internationale en bewezen programma’s van de wereldwijde Action for Happiness organisatie. Wij gaan voor impact en willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Geluk is immers belangrijk voor iedereen en niet voorbehouden aan de ‘happy few’. Daarom kiezen wij niet voor een verdienmodel maar voor een donatiemodel. Aanmelden is hierdoor voor iedereen mogelijk.

“Geld mag nooit een beletsel zijn om niet te komen als je erdoor verrijkt wordt. De grote winst is wanneer geluk niet alleen een individueel belang dient maar bijdraagt aan het versterken van een collectief belang.”
~ Asha Lalai